up send share facebook twitter linkedin

Movies that Matter Festival

21 maart 2013 om 18:00

Movies that Matter Festival

Van 21- 27 maart 2013 vindt in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag het jaarlijkse Movies that Matter Festival weer plaats.

Op dit internationale film- en debatfestival presenteren regisseurs uit de hele wereld indrukwekkende speelfilms en documentaires over onderwerpen variërend van vrouwenrechten in India tot activisme in Rusland, en van homorechten in Oeganda tot de verspilling van drinkwater in Las Vegas.

Het hoofdprogramma A Matter of ACT, over mensenrechtenhelden, brengt dit jaar films en gasten uit onder andere Cuba, Oeganda, Cambodja en Israël.

In het Camera Justitia programma, met films over -internationale- rechtspraak, zijn dit jaar onder meer de spraakmakende openingsfilm The Act of Killing, een onthullende documentaire over WikiLeaks en een rechtbankdrama uit Cambodja te zien.

Verder biedt het festival programma’s rond het Nederland-Rusland jaar, het project ‘Ja Natuurlijk’ en een Iraans film- en dansprogramma.

Dagelijks vinden er talkshows, debatten en interviews plaats waarbij gasten uit binnen- en buitenland met elkaar en het publiek doorpraten over thema’s uit de films. Er zijn muziekoptredens, een foto-expositie, een symposium, de feestelijke A Matter of ACT Night en het moves that matter feest op zaterdag 23 maart. Movies that Matter Festival: meer dan film alleen!

Kijk ook op www.moviesthatmatter.nl

De kaartverkoop start donderdag 7 maart. Vraag nu via de website de festivalkrant aan met achtergrondinformatie, interviews en het gehele festivalprogramma en ontvang deze half maart thuis.


Wat?
Movies that Matter Festival
Waar?
Filmhuis Den Haag
Wanneer?
21 maart 2013 om 18:00

Filmhuis Den Haag