up send share facebook twitter linkedin

Escher meets Islamic art

12 juli 2013 om 10:00

Escher meets Islamic art

12 juli t/m 3 november 2013, Parkzaal.

In het Amsterdamse Tropenmuseum en Escher in Het Paleis (Den Haag) zijn deze zomer twee tentoonstellingen te zien die een nieuwe blik werpen op de beroemde Nederlandse graficus M.C Escher. Beide exposities brengen voor het eerst in beeld op welke wijze Escher zich liet inspireren door islamitische kunst.

Zo wordt duidelijk hoe een reis naar Spanje die hij in 1936 maakte, Eschers leven en oeuvre voorgoed veranderde. Islamitische topstukken uit het Victoria & Albert Museum en de collectie van het Gemeentemuseum Den Haag worden getoond naast de mooiste voorbeelden van Eschers grafiek en tekeningen. Beide tentoonstellingen zijn te zien vanaf 12 juli.


Wat?
Escher meets Islamic art
Waar?
Tropen Museum
Wanneer?
12 juli 2013 om 10:00

Tropen Museum