up send share facebook twitter linkedin

Movies that Matter on tour: Omar

13 november 2013 om 19:30

Movies that Matter on tour: Omar

OMAR Hany Abu-Assad

De gevoelige jonge bakker Omar is eraan gewend om kogels te ontwijken. Voor Nadia, de liefde van zijn leven, trotseert hij de vele gevaren en klimt over de scheidingsmuur bij de Westelijke Jordaanoever. Wanneer zijn vrienden een verzetsdaad plannen tegen het Israƫlische leger, loopt de situatie uit de hand en wordt Omar gearresteerd. Onder druk van de militaire politie staat hij voor de moeilijke keuze: zijn vrienden verlinken of loyaal blijven aan zijn vaderland. Regisseur Hany Abu-Assad maakte eerder de veel bekroonde speelfilm Paradise Now. Omar is geselecteerd voor het Movies that Matter Festival 2014.


Wat?
Movies that Matter on tour: Omar
Waar?
Kriterion, Roetersstraat 170, Amsterdam
Wanneer?
13 november 2013 om 19:30

Kriterion, Roetersstraat 170, Amsterdam