up send share facebook twitter linkedin

Movies that Matter on tour: Kinshasa Kids

11 december 2013 om 19:30

Movies that Matter on tour: Kinshasa Kids

Een opzwepende, muzikale speelfilm met documentaire-trekjes. In de chaotische hoofdstad van Congo leven zo’n dertigduizend kinderen op straat omdat hun ouders ze van hekserij beschuldigen. Een aantal van hen besluit het tij te keren door de muziekband The Devil Does not Exist te beginnen. De excentrieke impresario Bebson helpt ze ‘to rock Kinshasa!’. Vrij van sentimentaliteit, viert Kinshasa Kids de veerkracht en levenslust van de jonge personages, allen amateuracteurs. De Belgische regisseur Marc-Henri Wajnberg vond ze in de straten van Kinshasa.


Wat?
Movies that Matter on tour: Kinshasa Kids
Waar?
Kriterion, Roetersstraat 170, Amsterdam
Wanneer?
11 december 2013 om 19:30

Kriterion, Roetersstraat 170, Amsterdam