up send share facebook twitter linkedin

Movies that Matter on tour: 5 Jahre Leben

8 januari 2014 om 19:30

Movies that Matter on tour: 5 Jahre Leben

De Turkse Duitser Kurnaz werd in 2001 in Pakistan gearresteerd, overgedragen aan de Amerikanen en ruim vijf jaar vstgehouden in Guantánamo. Hij was 19 toen hij als verse islambekeerling op een pelgrimstocht naar Pakistan ging en daar prompt werd gearresteerd op verdenking van terrorisme. Ondanks onvoorstelbare martelingen heeft Kurnaz altijd zijn onschuld volgehouden. Het op ware gebeurtenissen gebaseerde 5 Jahre Leben vertelt zijn verhaal: hoe hij gemarteld werd en op Guantanamo Bay onophoudelijk en meedogenloos werd ondervraagd. 5 Jahre Leben is geselecteerd voor het Movies that Matter Festival 2014.

Zie speellijst.


Wat?
Movies that Matter on tour: 5 Jahre Leben
Waar?
Kriterion, Roetersstraat 170, Amsterdam
Wanneer?
8 januari 2014 om 19:30

Kriterion, Roetersstraat 170, Amsterdam