up send share facebook twitter linkedin

SIB Reislezing - Marokko, Westers land met Arabische wortels?

10 juni 2014 om 19:30

SIB Reislezing - Marokko, Westers land met Arabische wortels?

Tijdens de Arabische Lente bleef het in Marokko relatief rustig. Koning Mohammed VI beloofde de bevolking hard te werken aan de politiek en democratie in zijn land. Echter, helemaal vrij van spanningen is Marokko ook niet, gezien de grote diplomatieke rel onlangs met Frankrijk, waar zelfs president Hollande aan te pas moest komen. Zorgt de modernisering en verwesterlijking van Marokko voor conflicten met de Arabische wortels van het land?

Herman Obdeijn was universitair hoofddocent migratiegeschiedenis en geschiedenis van Noord-Afrika aan de Universiteit Leiden.Sietske de Boer woonde in 2000-2012 in Marokko, was daar journalist voor de Nederlandse media en schreef verscheidene boeken.

Meer info.


Wat?
SIB Reislezing - Marokko, Westers land met Arabische wortels?
Waar?
Instituto Cervantes, Domplein 3, Utrecht
Wanneer?
10 juni 2014 om 19:30

Instituto Cervantes, Domplein 3, Utrecht