up send share facebook twitter linkedin

Spreekwedstrijd voor vrouwen

15 juni 2014 om 11:00

Spreekwedstrijd voor vrouwen

AANVANG 11.00 UUR ZAAL OPEN 10.30 UURENTREE 5,- INCL. DAGLIDMAATSCHAP‘

Alle kunst is heilig’: in de voetsporen van Anne Zernike.De Vereniging Vrijzinnigen Nederland  organiseert een wedstrijd voor vrouwen die het een uitdaging vinden om in het openbaar te spreken. Inspiratiebron is een uitspraak van Anne Zernike, de eerste vrouwelijke predikante in Nederland en de vrouw van kunstenaar Jan Mankes: ‘Ja, heilig is alle kunst. Alle wegen die zich verheffen boven de allerdaagschheid voeren tot God. Zoo’ n weg wijst de wetenschap en stellig ook de kunst.’ 

De jury verwacht een vrije en eigentijdse invulling van het thema ‘Alle kunst is heilig’ met een verwerking van drie aspecten: religie (inspiratie), cultuur en maatschappelijk engagement. Voor 1 juni 2014 moet een geschreven versie van 1000 tot 1200 woorden ingeleverd worden bijspreekwedstrijd@vrijzinnigen.nl, voorzien van persoonlijke gegevens en een foto. Uit de inzendingen worden drie finalisten gekozen die uitgenodigd worden hun verhaal op zondag 15 juni live voor het voetlicht te brengen in Paradiso in Amsterdam. Een deskundige jury, onder voorzitterschap van de kunstenaar Tinkebell met verder o.a. Cisca Stark docent preekkunde en acteur Titus Muizelaar, kiest de uiteindelijke winnaar. Met een muzikaal optreden van One Trick Pony (Anne Fleur Kan).

Meer info.


Wat?
Spreekwedstrijd voor vrouwen
Waar?
Paradiso, weteringschans 6-9, amsterdam
Wanneer?
15 juni 2014 om 11:00

Paradiso, weteringschans 6-9, amsterdam