up send share facebook twitter linkedin

Vredesmars voor Gaza - Utrecht

10 augustus 2014 om 14:00

Vredesmars voor Gaza - Utrecht

Naar aanleiding van de aanhoudende vreselijke gebeurtenissen in Gaza kunnen we ook in Utrecht niets anders dan ons uitspreken tegen het disproportionele geweld dat Israël gebruikt en willen we ons medeleven tonen aan alle slachtoffers en nabestaanden. Daarom organiseren we een vredesmars in Utrecht op zondag 10 augustus. Vooraf en aan het eind van deze mars zullen enkele sprekers hun verhaal doen en verwoorden wat wij allemaal vinden: geweld is nooit een oplossing!

Locatie: Plein Vredenburg Utrecht.

De afgelopen weken zijn er al meer dan 1800 doden gevallen, duizenden mensen zijn gewond en op de vlucht. Dit is al de derde keer in zes jaar dat de strijd tussen Israël en Palestina zo uit de hand loopt. Wij spreken ons uit tegen de Nederlandse overheid die nog steeds de bezetting en de onderdrukking van de Palestijnen steunt. Wij geloven niet dat de bezetting en de bombardementen een duurzame oplossing bieden. Wij geloven dat er vreedzame en rechtvaardige mogelijkheden zijn. Wij willen vrede voor zowel Palestijnen als Israëliërs.

Iedereen is welkom om mee te komen lopen en te luisteren naar de toespraken. Spandoeken, vlaggen en megafoons zijn welkom, mits ze een positieve boodschap uitdragen. Laat je niet provoceren, een vreedzaam geluid is een krachtigere boodschap!

Kom aanstaande zondag naar onze vredesmars als je vindt dat: - Het geweld moet stoppen - Meer dan 1800 slachtoffers niet valt te rechtvaardigen - Er gezocht moet worden naar vreedzame en politieke oplossingen - Mensenrechten gerespecteerd moeten worden... - Palestijnen net als Israëliërs een veilig en waardig leven moeten kunnen opbouwen - Alle partijen bovenstaande moeten erkennen - Er een einde moet komen aan de bezetting, de muur en illegale nederzettingen - Sancties moeten volgen als Israël zich hier niet aan houdt - Nederland bovenstaande moet erkennen - Dat er een einde aan de blokkade moet komen - Er een onafhankelijk onderzoek moet komen naar oorlogsmisdaden - Je gelooft in vrede

Ondersteunende organisaties: IMORS, Christian Peacemakers Team - Nederland, SP-Utrecht, Internationale Socialisten, GroenLinks Utrecht, Emcemo, PAX, Een ander Joods geluid, U4P (Utrecht voor Palestina) en Vrouwen in 't zwart Utrecht, Vrouwen voor Vrede, African Sky, PRIME, Rotterdam voor Gaza, Gate48, Moskee Omar Alfarouq Overvecht, Kerk en Vrede, ShowUp for Palestine, PvdA Utrecht, docP, Stichting Stop de Bezetting en Vereniging Sloop de Muur, VD AMOK.


Wat?
Vredesmars voor Gaza - Utrecht
Waar?
Vredenburg Utrecht
Wanneer?
10 augustus 2014 om 14:00

Vredenburg Utrecht