up send share facebook twitter linkedin

Wake 4 Gaza - Rotterdam

22 augustus 2014 om 20:00

Wake 4 Gaza - Rotterdam

STOP DE BEZETTING! STOP DE BLOKKADE! STEUN DE MENSEN IN GAZA!

Met deze drie leuzen vragen wij de aandacht voor de verschrikkelijke situatie waarin de inwoners van Gaza zich bevinden. Hun lijdensweg begon niet op 8 juli, de eerste dag van massale bombardementen door het Israëlische leger, ook niet 7 jaar geleden toen de grensovergangen vanuit Egypte en Israël werden geblokkeerd maar meer dan 66 jaar geleden. 80 procent van de Palestijnen in Gaza is vluchteling of stamt af van de vluchtelingen die vanaf 1948 verdreven zijn uit hun dorpen en steden. Gaza is bovendien al zeven jaar de grootste openluchtgevangenis ter wereld.

Sinds het begin van de blokkade zijn er grote tekorten aan de meest basale goederen waaronder medicijnen. De Israëlische militaire campagne heeft de situatie in Gaza dramatisch verergerd. Op 8 augustus was de stand (VN): 1922 doden, waarvan 1407 burgers, waaronder 448 kinderen. Er is sprake van een elektriciteitscrisis, een enorm vluchtelingenprobleem en een groot gezondheidsrisico. Ziekenhuizen zijn overvol en ook medisch personeel wordt hard getroffen door de bombardementen.

HET LIJDEN VAN DE PALESTIJNEN MOET STOPPEN!

Om zowel de slachtoffers te herdenken als de campagne voor de mensen in Gaza voort te zetten in Nederland organiseert Rotterdam voor Gaza een vreedzame wake. We mogen al die gebroken gezinnen in Gaza niet vergeten nu er een tijdelijke wapenstilstand is. We moeten verder gaan met campagne voeren tegen de blokkade en de bezetting door Israël en pogen de mensen daar hulp te verlenen die we vanuit hier kunnen organiseren. Ondanks alles mag het licht in Gaza niet doven en daarom steken wij het licht hier voor ze aan.

Wees er dus bij vrijdag 22 augustus a.s. om 20.00 in Rotterdam bij het Stadspodium op Grote Kerkplein en sta op voor Palestina!

Meer informatie


Wat?
Wake 4 Gaza - Rotterdam
Waar?
Stadspodium Grotekerkplein, 3011 HV Rotterdam, Netherlands
Wanneer?
22 augustus 2014 om 20:00

Stadspodium Grotekerkplein, 3011 HV Rotterdam, Netherlands