up send share facebook twitter linkedin

Utrecht: SIB Lezing: AIVD

2 september 2014 om 19:30

Utrecht: SIB Lezing: AIVD

Sinds de onthullingen van Edward Snowden afgelopen zomer staan de Amerikaanse NSA en de Nederlandse AIVD onder grote druk. De veiligheidsdiensten zouden burgers op grote schaal natrekken, afluisteren en bespioneren. De AIVD, de NSA en andere diensten zouden ver buiten hun bevoegdheden opereren; volgens sommigen is er zelfs sprake van een 'controlestaat'. Hoe ver gaat de AIVD met zijn activiteiten? Zijn de zorgen van vele burgers en politici gegrond? Wat is het belang van de AIVD voor de Nederlandse veiligheid?

  • Rob Bertholee is sinds 2011 hoofd van de AIVD. Daarvoor werkte hij lange tijd voor de Koninklijke Landmacht, onder andere in Kosovo en Afghanistan. Van 2008 tot 2011 was hij commandant van de landstrijdkrachten.
  • Prof. dr. Bob de Graaff is hoogleraar Inlichtingen- en Veiligheidsstudies aan de Universiteit Utrecht en de Nederlandse Defensieacademie in Breda. Ook schreef hij meerdere boeken over inlichtingendiensten, zoals Villa Maarheeze.

Wat?
Utrecht: SIB Lezing: AIVD
Waar?
Instituto Cervantes, Domplein 3 Utrecht
Wanneer?
2 september 2014 om 19:30

Instituto Cervantes, Domplein 3 Utrecht