up send share facebook twitter linkedin

Amsterdam: Transnational Institute (TNI) - De crisis in Gaza

18 september 2014 om 20:00

Amsterdam: Transnational Institute (TNI) - De crisis in Gaza

Transnational Institute (TNI) - De crisis in Gaza: een discussie over de historie en context

do 18.09.2014, 20:00 uur (voeg toe aan mijn kalender) Met sprekers: Richard Falk (ex- VN rapporteur over de mensenrechtensituatie in de Palestijnse gebieden) Phyllis Bennis (onderzoeker gespecialiseerd in de bezette gebieden en het beleid van de VS in het Midden Oosten) en Ben Hayes (expert op het gebied van het buitenlandse beleid van de EU, en anti-terrorisme wetgeving).

Sinds het begin van het conflict in Gaza in Juli zijn er tenminste 1900 Palestijnen om het leven gekomen en zijn meer dan 500.000 mensen dakloos geworden. Volgens Israël zijn de raketaanvallen van Hamas de oorzaak van het conflict, maar het recente geweld kent een veel langere historie. Wat zijn de echte redenen achter het recente conflict? Hebben de EU en de VS een rol in het uitblijven van een vredesakkoord? Wat voor toekomst kunnen we ons voorstellen voor Palestina en vrede in het Midden Oosten na deze geweldsuitbarsting? En wat kunnen wij in Nederland doen om het vredesproces te steunen?

We zullen deze en andere belangrijke vragen voorleggen aan drie experts: Richard Falk (ex- VN rapporteur over de mensenrechtensituatie in de Palestijnse gebieden) Phyllis Bennis (onderzoeker gespecialiseerd in de bezette gebieden en het beleid van de VS in het Midden Oosten) en Ben Hayes (expert op het gebied van het buitenlandse beleid van de EU, en anti-terrorisme wetgeving).

Engels gesproken – vertaling naar het Nederlands.

Gratis Entree.

Graag kaartjes reserveren via www.eventbrite.com/e/crisis-in-gaza-a-discussion-on-the-context-and-history-tickets-12473567777

Houd voor updates en het programma onze website en de facebookpagina in de gaten.

Meer informatie


Wat?
Amsterdam: Transnational Institute (TNI) - De crisis in Gaza
Waar?
Podium Mozaiek, Bos en Lommerweg 191,Amsterdam
Wanneer?
18 september 2014 om 20:00

Podium Mozaiek, Bos en Lommerweg 191,Amsterdam