up send share facebook twitter linkedin

Amsterdam: Nacht van de Vrede

24 september 2014 om 19:00

Amsterdam: Nacht van de Vrede

Nacht van de Vrede

21 September is de Internationale Dag van de Vrede. De VN heeft deze dag in het leven geroepen om op te roepen tot geweldloosheid en wapenstilstand. Sinds 1967 organiseert PAX (voorheen IKV Pax Christi) de vredesweek rondom deze dag. Hierin vraagt PAX aandacht voor conflicten en mensenrechtenschendingen en roept op tot vrede en verzoening.

Hoogtepunt is de Nacht van de Vrede: een avondvullend evenement met prominente gasten uit binnen- en buitenland. Met onder meer Checkpoint Cinema’s (interviews aan de hand van filmfragmenten), een netwerkcafé en een pubquiz. Op de Nacht van de Vrede krijg je meer kennis en inzicht in vrede, conflicten en de bescherming en veiligheid van burgers en kan je zelf iets doen voor vrede. Of dit nou op Facebook is, of als activist, militair of politiek leider.

De Nacht van de Vrede is een initiatief van PAX en wordt georganiseerd samen met het Rode Kruis, Amnesty International en SIB Amsterdam. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het vfonds.

Meer informatie


Wat?
Amsterdam: Nacht van de Vrede
Waar?
De Balie Kleine Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam
Wanneer?
24 september 2014 om 19:00

De Balie Kleine Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam