up send share facebook twitter linkedin

Amsterdam: Jihad on Our Doorstep

25 september 2014 om 20:00

Amsterdam: Jihad on Our Doorstep

Henriette van Lynden lezing

Jihad on Our Doorstep: Inside the Minds of Jihadis in Syria and Iraq

De volgende 'Henriette van Lynden lezing' wordt georganiseerd op donderdag 25 september 2014, die gewijd zal zijn aan de opkomst van jihadisme en terrorisme in Syrië en Irak en de implicaties voor Westers beleid.

Dhr. Ghaith Abdul-Ahad, Prof. Edwin Bakker en dhr. Shiraz Maher zullen hun visie op het onderwerp geven en deelnemen aan een paneldiscussie.

Dhr. Ghaith Abdul-Ahad Irakees journalist voor de Guardian, en deed verslag vanuit o.a. Irak, Afghanistan, Syrië en Libië. Abdul-Ahad werd gegijzeld door de Taliban. Hij is tevens persfotograaf voor Getty Images en zijn foto's zijn gepubliceerd in de New York Times, Washington Post, en andere media.

Prof. Edwin Bakker Directeur van het Centre for Terrorism & Counterterrorism en hoogleraar aan de Universiteit Leiden. Als gerenommeerd terrorisme-expert verschijnt Prof. Bakker regelmatig bij uitzendingen van o.a. Nieuwsuur en Pauw&Witteman.

Dhr. Shiraz Maher Expert radicalisering bij International Centre for the Study of Radicalisation van King’s College, Londen. Als voormalig extremist, is hij momenteel betrokken bij onderzoek naar de ontwikkeling van de salafi-jihadi gedachtegoed, en jihadistische organisaties in het bredere Midden-Oosten.

Aanmelden lezing U kunt zich aanmelden via DAM-lezingen@minbuza.nl onder vermelding van 'Lezing 25 september’. Gelieve hierbij aan te geven met hoeveel personen u komt. De lezing is gratis toegankelijk.

Meer informatie


Wat?
Amsterdam: Jihad on Our Doorstep
Waar?
Rode Hoed, Keizersgracht 102, 1015 CV Amsterdam
Wanneer?
25 september 2014 om 20:00

Rode Hoed, Keizersgracht 102, 1015 CV Amsterdam