up send share facebook twitter linkedin

Utrecht SIB Lezing: Fort Europa

30 september 2014 om 19:30

Utrecht SIB Lezing: Fort Europa

Hoewel de grenzen binnen Europa zijn verdwenen, worden de buitengrenzen van Europa steeds strenger beschermd tegen migranten. Migranten, op zoek naar een beter leven, proberen op allerlei manieren "Fort Europa" binnen te komen, met dramatische beelden van zinkende bootjes bij Lampedusa tot gevolg. De Europese grensbewakingsorganisatie Frontex neemt steeds verdergaande maatregelen om de stroom migranten te stoppen. Hoe probeert de Europese Unie migranten buiten de deur te houden? Is de huidige grensbewaking een bedreiging of een bescherming van mensenrechten? Wie is er eigenlijk verantwoordelijk voor het stoppen van de migratiestroom naar Europa?

Minze Beuving was voorzitter van Frontex (2005-2008) en is nu voorzitter van de VVD-partijcommissie voor defensie en kabinetsadviseur voor migratieproblematiek. Karel Smouter is journalist bij de Correspondent en schreef vele artikelen over dit thema. Ook publiceerde hij Streng maar rechtvaardig laten verdrinken in de Groene Amsterdammer.

Gratis toegang voor iedereen!


Wat?
Utrecht SIB Lezing: Fort Europa
Waar?
Instituto Cervantes, Domplein 3 Utrecht
Wanneer?
30 september 2014 om 19:30

Instituto Cervantes, Domplein 3 Utrecht