up send share facebook twitter linkedin

Amsterdam: Debat: 65 jaar Nederlandse Ontwikkelingshulp

2 oktober 2014 om 19:30

Amsterdam: Debat: 65 jaar Nederlandse Ontwikkelingshulp

Aan de vooravond van het 65-jarige jubileum van de Nederlandse ontwikkelingssamenwerking: tijd voor een feestje?

Dat valt nog te bezien: de uitdagingen in de mondiale strijd tegen armoede zijn nog steeds groot. Het lijkt tijd voor een radicale verandering: een nieuwe agenda voor internationale samenwerking. 65 jaar na de start van de Nederlandse ontwikkelingshulp kijken we vooruit naar de belangrijkste uitdagingen voor ontwikkelingssamenwerking tijdens een inspirerende avond in het Pakhuis de Zwijger, waarin we met vertegenwoordigers van kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties, ondernemers, ambtenaren, politici en journalisten discussiƫren over de toekomst van ontwikkelingssamenwerking.

Met onder andere Jan Pronk, Rolph van der Hoeven (ISS), Paul Hoebink, Lau Schulpen (CIDIN), Stefan Verwer (Lokaalmondiaal), Farah Karimi (Oxfam Novib) en Rob Swartbol (DGIS).

Tijdens de avond zal het boek Hoe nu verder? 65 jaar Nederlandse ontwikkelingssamenwerking (Verwer, Schulpen & Ruben) worden gepresenteerd. Hierin geven 40 vooraanstaande experts uit de Nederlandse ontwikkelingswereld hun visie op de toekomst van ontwikkelingssamenwerking.

Het debat maakt onderdeel uit van het Partos Innovatiefestival dat dezelfde dag plaats vindt in. De entreeprijs voor dit debat bedraagt 7,50 euro en kaarten zijn hier verkrijgbaar.


Wat?
Amsterdam: Debat: 65 jaar Nederlandse Ontwikkelingshulp
Waar?
Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 181K, Amsterdam
Wanneer?
2 oktober 2014 om 19:30

Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 181K, Amsterdam