up send share facebook twitter linkedin

Utrecht SIB lezing: De Centraal Afrikaanse Republiek: massamoord in de maak?

14 oktober 2014 om 19:30

Utrecht SIB lezing: De Centraal Afrikaanse Republiek: massamoord in de maak?

De problematiek van dit geïsoleerde, straatarme land is lastig te doorgronden voor de buitenwereld. Na de kortdurende staatsgreep van president Michael Djotodia braken er hevige gevechten uit tussen christelijke en islamitische gewapende groeperingen. De Verenigde Naties hebben het over 'de ergste crisis ooit' in de Centraal Afrikaanse Republiek, die bovendien op nummer één staat op de lijst van vergeten crises wereldwijd.

Wat zijn de onderliggende oorzaken van de instabiele situatie? Welke risico's loopt de bevolking? En waarom is er zo weinig aandacht voor deze dreigende massamoorden?

•Mirjam de Bruijn is een antropologe en hoogleraar Afrikanistiek. Ze heeft veldwerk gedaan in de Centraal Afrikaanse Republiek en is één van de weinige Nederlandse Centraal Afrika-deskundigen. •Anthonie Holslag is sociaal-historisch antropoloog en genocidedeskundige. Hij heeft onder andere een boek gepubliceerd over de Armeense genocide, In het gesteente van Ararat. De dinsdagavondprogramma's bij SIB-Utrecht zijn openbaar en de toegang is gratis.

Meer informatie


Wat?
Utrecht SIB lezing: De Centraal Afrikaanse Republiek: massamoord in de maak?
Waar?
Instituto Servantes, Domplein 3 Utrecht
Wanneer?
14 oktober 2014 om 19:30

Instituto Servantes, Domplein 3 Utrecht