up send share facebook twitter linkedin

Utrecth SIB Lezing - Oneindige vredesonderhandelingen

21 oktober 2014 om 19:30

Utrecth SIB Lezing - Oneindige vredesonderhandelingen

Afgelopen zomer is het geweld tussen Israël en Hamas weer hevig opgelaaid. Dit geweld heeft langer aangehouden dan bij eerdere Gaza-oorlogen. Eind augustus zijn Hamas en Israël tot een akkoord gekomen. Het wapenstilstandsakkoord geldt voor onbepaalde tijd. In Nederland hebben duizenden mensen geprotesteerd tegen de Gaza-oorlog. De motieven van de demonstranten zijn hevig bekritiseerd en weggezet als antisemitisch.

Wat is de context van deze recente Gaza oorloog? Waarom falen de vredesonderhandelingen tussen Israël en Palestina? En op welke manier wordt deze discussie in Nederland gevoerd? We gaan het hierover hebben met Jaap Hamburger.

•Jaap Hamburger is voorzitter van Een Ander Joods Geluid. Ook schrijft hij regelmatig opiniestukken voor Trouw, de Volkskrant, NRC en Joop.nl De dinsdagavondprogramma's bij SIB-Utrecht zijn openbaar en de toegang is gratis.

Meer informatie


Wat?
Utrecth SIB Lezing - Oneindige vredesonderhandelingen
Waar?
Instituto Servantes, Domplein 3 Utrecht
Wanneer?
21 oktober 2014 om 19:30

Instituto Servantes, Domplein 3 Utrecht