up send share facebook twitter linkedin

Rotterdam: Het grote Racismedebat

23 oktober 2014 om 18:30

Rotterdam: Het grote Racismedebat

Ons land kampt met een historisch groot probleem. Een probleem dat verdeling zaait, mensen uitsluit en onderdrukt. Een probleem waar vrijwel alle gevestigde politieke partijen ofwel opportunistisch en hypocriet gebruik van maken ofwel omheen draaien en voor wegkijken: Racisme!

Van de roep om ‘minder Marokkanen’ tot de groeiende angst voor moslims, van de Zwarte Piet-discussie tot het virulente racisme op social media, van etnisch profileren en buitenproportioneel politiegeweld tot discriminatie op de arbeidsmarkt, van het Polenmeldpunt tot aan de Rotterdamwet; het huidige klimaat in Nederland is er een waar diversiteit vooral wordt geproblematiseerd in plaats van dat het gezien wordt als een verrijking.

Rotterdam Talks en Denken over links organiseren daarom, op uitnodiging van de raadsfracties van NIDA Rotterdam en de SP Rotterdam en in samenwerking met SV Avicenna en Wij Blijven Hier!, HET GROTE RACISME DEBAT om dit probleem te bespreken, te begrijpen en samen tot oplossingen te komen. Experts en wetenschappers zullen hun licht werpen op het onderwerp om o.a te evalueren hoe groot het probleem van racisme in Nederland nu eigenlijk is, wat voor soort manifestaties van het probleem er zijn en waar het vandaan komt. Samen met politici en activisten zal er besproken worden wat er aan gedaan zou kunnen en moeten worden.

Dit allemaal in dialoog met het publiek.

Kom ook 23 oktober 19:00-22:00 voor HET GROTE RACISME DEBAT, om samen toe te werken naar een oplossing voor dit grote probleem. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen.

LOCATIE: AULA @ Erasmus University Rotterdam Erasmus Building (A-Gebouw) op Campus Woudestein Burgemeester Oudlaan 50, Rotterdam

Meer informatie


Wat?
Rotterdam: Het grote Racismedebat
Waar?
Erasmus Universiteit Rotterdam
Wanneer?
23 oktober 2014 om 18:30

Erasmus Universiteit Rotterdam