up send share facebook twitter linkedin

Utrecht: Movies that Matter on Tour: Iranian

3 november 2014 om 19:00

Utrecht: Movies that Matter on Tour: Iranian

Iranian, a film by Mehran Tamadon

Moeten vrouwen wél of geen sluier dragen? Is de seculiere samenleving een utopie? In een prachtig buitenhuis in Teheran filmt de atheïstische Iraanse filmmaker Mehran Tamadon een discussie die hij voert met vier streng religieuze voorstanders van de Islamitische Republiek. Terwijl de mannen samen koken, eten, een kampvuurtje stoken en naar muziek luisteren, bespreken ze hun verschillende politieke en maatschappelijke opvattingen en de (on)mogelijkheid van vreedzame co-existentie. Een uniek, humoristisch en filosofisch document over verschil, menselijkheid en bovenal, het belang van dialoog.

Documentaire, 105 min. Engels ondertiteld

Meer informatie


Wat?
Utrecht: Movies that Matter on Tour: Iranian
Waar?
Louis Hartloper Complex, Tolsteegbrug 1 Utrecht
Wanneer?
3 november 2014 om 19:00

Louis Hartloper Complex, Tolsteegbrug 1 Utrecht