up send share facebook twitter linkedin

Amsterdam: Palestina Forum

13 januari 2015 om 17:00

Amsterdam: Palestina Forum

Het eerste paneldebat georganiseerd door Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina (SRP) zal plaatsvinden op 13 januari om 19.00 uur bij het Nelson Mandela Centrum in Amsterdam (1e Weteringplantsoen 2C). De sprekers zijn:

Anja Meulenbelt: feminist en socialiste en al decennia lang aan het strijden voor rechtvaardigheid voor Palestina vanuit Nederland. Oud-Eerste Kamerlid voor de SP.

Ronnie Barkan: oprichter van boycott from within, een organisatie die zich inzet voor de BDS beweging.

Abulkasim Al-Jaberi: schrijver en activist. Hij is actief in Back to Palestine en binnen de anti-racisme beweging. Afgelopen zomer organiseerde hij de succesvolle blokkade van de Israëlische ambassade.

Na de sprekers wordt een groot debat met het publiek gefaciliteerd.

Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina (SRP) is een groep opgericht door studenten op de VU die zich in willen zetten voor Palestina. Wij steunen de Boycot, Desinvesteren & Sancties (BDS) beweging, wij zijn voor het recht op terugkeer voor de Palestijnse vluchtelingen, voor de sloop van de Apartheidsmuur en tegen de Israëlische bezetting van Palestina.

Speciefiek willen ons ook richten op de banden tussen de VU en apartheidsstaat Israël. Wij willen dat onze universiteit niet meer medeplichtig is aan het normaliseren van de bezetting en dus ophoudt om te opereren als verlengstuk van de Israëlische staat.

Naast onze punten van eenheid en onze doelen, hebben wij ook een educatieve rol. Wij willen namelijk ook achtergrondinformatie bieden en verspreiden door middel van panel debatten, lezingen en het vertonen van documentaires/films.

Voor vragen kunt u mailen naar palestinasolidariteit@gmail.com


Wat?
Amsterdam: Palestina Forum
Waar?
1e Weteringplantsoen 2C, Amsterdam
Wanneer?
13 januari 2015 om 17:00

1e Weteringplantsoen 2C, Amsterdam