up send share facebook twitter linkedin

Den Haag: Movies that Matter Festival

20 maart 2015 om 20:00

Den Haag: Movies that Matter Festival

MOVIES THAT MATTER FESTIVAL XXL Het Movies that Matter Festival, dat van 20-28 maart plaatsvindt in Den Haag is dit jaar niet alleen twee dagen langer dan andere jaren: er zijn ook EXTRA veel specials, exposities en optredens. Ook is er de nieuwe BEST OF DAG. Deze is inmiddels uitverkocht. Bekijk hier het filmprogramma en bestel kaartjes.

Op vrijdag 20 maart opent de prachtige Oscargenomineerde speelfilm Timbuktu het festival. Timbuktu vertelt het verhaal van Kidane, hij leeft met zijn gezin en de 12-jarige herder Issan vredig in de duinen, vlak buiten Timboektoe. De stad is in handen van religieuze fundamentalisten die vastbesloten zijn de inwoners hun geloofsopvatting op te leggen. Muziek, lachen, sigaretten en zelfs voetbal zijn verboden. Na de vertoning van de film is er in de foyer van Theater aan het Spui een spetterend en gratis toegankelijk optreden van de Malinese artiest Samba Touré.

Naast bijzondere speelfilms en spraakmakende documentaires biedt het festival een uitgebreid verdiepingsprogramma, bestaande uit vele gratis toegankelijke talkshows, en debatten, inleidingen en nagesprekken bij de films. Verder zijn er drie exposities, de theatervoorstelling Closed Curtains, de première van Nederlandse VARA televisieserie Bloedbroeders in de vorm van een marathon en iedere avond live muziek van gerenommeerde artiesten.

En op zaterdag 21 maart kun je van 12–14 uur de live uitzending van het populaire VARA radioprogramma Spijkers met Koppen op het festival bijwonen. Laat deze kans niet lopen!

Op vrijdag 27 maart is er vanaf 20 uur de WORDT VERVOLGD-Filmavond, met vertoning van The Look of Silence over de massamoorden in Indonesië (1965-1966). De film is een vervolg op The Act of Killing die vorig jaar voor een Oscar werd genomineerd. In het maartnummer van Wordt Vervolgd, het maandblad over mensenrechten van Amnesty International, meer over deze en andere films van het festival. Klik hier voor een GRATIS proefabonnement.

Nieuw dit jaar is de Best of Dag op zaterdag 28 maart: drie van de beste festivalfilms voor de zeer voordelige prijs van 22,50 euro. Het combi-ticket biedt ook toegang tot het slotfeest met een optreden van de populaire Nederlandse band Maison du Malheur op diezelfde avond. De films die op de Best of Dag worden vertoond maken we begin maart online bekend.

Op zaterdag 28 maart sluit de speelfilm The President van de Iraanse filmmaker Mohsen Makmalbaf het festival af met een tweetal vertoningen in Theater aan het Spui. Deze een zwart komische satire over macht, onteigening en wraak vertelt het verhaal van een dictator die na een staatsgreep oog in oog komt te staan met de mensen die hij jarenlang onderdrukte. Samen met zijn jonge kleinzoon slaat hij op de vlucht. De oude man weet zich dubbel geconfronteerd met zijn daden wanneer het kind lastige vragen begint te stellen én hij de uitwassen van zijn regime van dichtbij meemaakt.


Wat?
Den Haag: Movies that Matter Festival
Waar?
Filmhuis Den Haag
Wanneer?
20 maart 2015 om 20:00

Filmhuis Den Haag