up send share facebook twitter linkedin

Utrecht: Debatavond: 50 tinten roze en blauw

25 juni 2015 om 19:30

Utrecht: Debatavond: 50 tinten roze en blauw

DEBATAVOND 3.0 OVER STOERE MEIDEN EN GEVOELIGE JONGENS

Echte meiden houden van make-up en shoppen. En echte jongens staan het liefst op het voetbalveld of met een biertje in de kroeg. Maar veel jongeren voelen zich helemaal niet thuis in deze typische man-vrouw hokjes. Hetero, homo, lesbisch of bi, zij willen gewoon net als iedereen zichzelf zijn.

ONDERZOEK Movisie presenteert tijdens het Midzomergracht Festival het eerste onderzoek naar dit onderbelichte thema: Hoe gaat het met deze zogenaamde gendernonconforme jongeren? Krijgen ze te maken met pesten? Wat maakt hun weerbaar? En wat hebben ze nodig van hun ouders, school, jongerenwerk, jeugdzorg of de gemeente?

DEBAT Hierover gaan experts de discussie aan. In het panel nemen plaats: Jens van Tricht (eMANcipator), Tanja Ineke (COC Nederland), Gabriƫl van Beusekom (Universiteit van Amsterdam), Sophie Schers (Transgender Netwerk Nederland), Jale Simsek (expert taboes en diversiteit) en Mieke van Stigt (socioloog en pedagoog)

OPTREDENS Deze debatavond wordt afgewisseld met een spoken column van Asha ten Broeke, een performance van lolo is a boy, filmpjes en een gedicht. Een debatavond 3.0 dus, over mannelijkheid, vrouwelijkheid en jongeren die anders zijn.

AANMELDEN Movisie verzorgt dit debat als programma-onderdeel van het Midzomergracht Festival. Entree is gratis maar aanmelden wel verplicht. Stuur hiervoor een e-mail naar j.martens@movisie.nl Meer informatie


Wat?
Utrecht: Debatavond: 50 tinten roze en blauw
Waar?
Korte Minrebroederstraat 2,
Wanneer?
25 juni 2015 om 19:30

Korte Minrebroederstraat 2,