up send share facebook twitter linkedin

Amsterdam: Gelijk = Anders Festival

27 juni 2015 om 14:00

Amsterdam: Gelijk = Anders Festival

Op zaterdag 27 juni 2015 staat Pakhuis de Zwijger in Amsterdam in het teken van vrouwenrechten en gendergelijkheid tussen vrouw, man, en alles daartussen in. Van Syrië tot Ecuador, van Afghanistan tot Amsterdam Noord, overal ter wereld wordt hierop ingezet. Vandaag de dag bestaat ruim de helft van de wereldbevolking uit vrouwen. Zij doen twee derde van het werk, verdienen tien procent van het wereldinkomen en hebben toch maar één procent van alle bezittingen in handen?

Het is nu twintig jaar na de laatste Wereld Vrouwen Conferentie in Beijing. Daar werden de rechten van vrouwen stevig op de kaart gezet. Hoe staan we er nu voor? Is gelijkheid dichterbij gekomen in Nederland en in andere landen? En hoe gaan mannen om met veranderende rollen en sociale normen?

Tijdens het Gelijk=Anders Festival op 27 juni gaan activisten, artiesten, wetenschappers en politici samen met het publiek aan de slag met de nieuwe ‘Agenda voor de Toekomst’ voor een gelijke wereld. Een wereld waarin het niet uitmaakt in welk lichaam je geboren bent of wie je liefhebt. Denk en doe je mee?

Meer informatie en het programma vind je op: www.gelijkisanders.nl.

TICKETS Tickets zijn via www.gelijkisanders.nl of bovenstaande link te koop voor €7,50.

LINE-UP [MORE TO BE ANNOUNCED] Sabrina Starke Minister Lilianne Ploumen Zarayda Groenhart

PROGRAMMA In gesprek met... abortusactivisten Strong Arab Women Next Generation Feminists! Mannen en Emancipatie Girls Rights Watch/ Plan Youth NL over ... Sustainable Development Goals Seks=Werk Gelijk Werk, Gelijke Beloning Kampioenen Van Beijing tot Feminisme anno nu The World We Want for LGBTI Gedwongen (kind)Huwelijken


Wat?
Amsterdam: Gelijk = Anders Festival
Waar?
Pakhuis de Zwijger
Wanneer?
27 juni 2015 om 14:00

Pakhuis de Zwijger