up send share facebook twitter linkedin

Food Filmfestival On Tour Utrecht

27 juni 2015 om 12:00

Food Filmfestival On Tour Utrecht

Op 27 juni strijkt de tweede editie van het Food Filmfestival On Tour neer in Utrecht. De Vechtclub XL wordt op die dag omgetoverd tot festivalterrein met onder andere een openluchtbioscoop, ruimte voor workshops en op de parkeerplaats een foodmarkt met lokale producten.

2015 Is het Internationale Jaar van de Bodem en daarom doorgronden we de hele dag het thema bodem. De bodem waarop voedsel wordt verbouwd is letterlijk en figuurlijk het fundament van onze voedselvoorziening. Als we die goed behandelen, zullen we direct beloond worden. Tijd dus om uit te zoeken wat onze kansen zijn, welke rol de bodem speelt in gewaskeuze, maar ook: hoe ons eten smaakt!

FOODMARKT Proef welke smaak 'terroir' speelt in producten van lokale foodfietsen/kramen, met o.a. de bbq-fiets van Stan & Co, sapjes en Smoothies van Shakes on Wheels, koffie van Koffie Leute met taart van Hooi, wijn van Kwestie van Smaak en een groentekraam van Raatakker.

WORKSHOPS & PROEVERIJEN Proef chocola van The Chocolate Explorers, wijn van Wijngaard aan de Breede Beek en heerlijke, duurzame biertjes van Utrechtse Heuvelrug. In de film Bodemboeren om 14.30 zie je hoe vijf Nederlandse boeren experimenteren met een duurzamer beheer van de bodem, op weg naar een 'nieuw bodemverhaal'. Voorafgaand vertellen de makers meer over de bodem en doen ze een bodemproef met jouw bodem!

TALKSHOW & FILM Om 20.30 is de talkshow, waarin boeren Corneel van Rijn en Arnout den Ouden in gesprek gaan over de realiteit van het boeren en reageren op de input van verschillende experts. Hierna wordt in de Buiten Bio Scoop de hoofdfilm van de avond Good Things Await vertoond, een Deense docu over Niels Stockholm die zijn boerderij op eigenwijze manier runt. Wet- en regelgeving zijn hier niet op ingericht, maar restaurants willen niets liever dan zijn producten.

Voor het blokkenschema & tickets, zie www.blog.foodfilmfestival.nl


Wat?
Food Filmfestival On Tour Utrecht
Waar?
Vechtclub XL, Europalaan 2B Utrecht
Wanneer?
27 juni 2015 om 12:00

Vechtclub XL, Europalaan 2B Utrecht