up send share facebook twitter linkedin

Utrecht: MtM on tour: I Am Nojoom, Age 10 and Divorced

2 november 2015 om 19:00

Utrecht: MtM on tour: I Am Nojoom, Age 10 and Divorced

Film van Khadija Al-Salami

Wanneer ze nog maar acht jaar oud is, wordt Nojoom gedwongen te trouwen met een man van dertig. Ze weigert zich echter als echtgenote te gedragen. Ze ontsnapt aan de tirannie van haar man, om vervolgens een scheiding aan te vragen. Jemen kent geen wet die kindhuwelijken verbiedt, noch een minimale huwelijksleeftijd. Volgens traditioneel gebruik is het dus geoorloofd dat een oudere man trouwt met een meisje van acht. Mede door het systeem van bruidsschatten zijn meisjes pure handelswaar.

Na de film gaan we met een gastspreker in gesprek over de film. Meer informatie


Wat?
Utrecht: MtM on tour: I Am Nojoom, Age 10 and Divorced
Waar?
Louis Harlooper Complex, Tolsteegbrug 1, Utrecht
Wanneer?
2 november 2015 om 19:00

Louis Harlooper Complex, Tolsteegbrug 1, Utrecht