up send share facebook twitter linkedin

Utrecht: Vluchtelingen Welkom, Racisme Niet

7 november 2015 om 13:46

Utrecht: Vluchtelingen Welkom, Racisme Niet

Door heel Nederland hebben duizenden mensen geholpen met het inzamelen van spullen of hebben zich opgegeven als vrijwilliger om vluchtelingen bij te staan. Deze steun voor mensen die vluchten voor oorlog, armoede en onderdrukking is hartverwarmend. Tegelijkertijd zagen we hoe een opvangcentrum in Woerden werd bestormd door gemaskerde mannen, komen mensen door het land in ‘verzet’ tegen vluchtelingen en worden politici bedreigd die pleiten voor opvang. Dit is waarom we ons op straat willen laten horen: vluchtelingen zijn welkom hier!

We nemen stelling tegen politici die vluchtelingen gebruiken als zondebok. Dezelfde politici die jarenlang hebben bezuinigd op betaalbare woningen en toegankelijke zorg wijzen nu naar vluchtelingen als bedreiging. Op deze manier proberen ze verschillende groepen in de maatschappij tegen elkaar uit te spelen. Hier doen wij niet aan mee. Wij willen meer betaalbare huurwoningen, niet het nog verder optuigen van een standenmaatschappij van eerste-, tweede- en derderangsburgers! Er is genoeg voor iedereen!

De dag na ons wil Pegida in Utrecht weer de straat op. Wij willen geen haat in onze straat en willen laten zien dat er een andere politiek mogelijk is, een politiek die mensen samen brengt in plaats van tegen elkaar uitspeelt.

Menswaardige opvang voor alle vluchtelingen! Stop de bezuinigingen op zorg en woningen! Geen Pegida in onze straten!

Ondersteunende organisaties:

  • Internationale Socialisten
  • DIDF
  • Emcemo
  • Komitee Marokkaanse Arbeiders in Nederland
  • Platform Stop Racisme en Uitsluiting
  • ReInform
  • Vluchtelingencollectief Wij Zijn Hier

Wat?
Utrecht: Vluchtelingen Welkom, Racisme Niet
Waar?
Neude, Utrecht
Wanneer?
7 november 2015 om 13:46

Neude, Utrecht