up send share facebook twitter linkedin

Amsterdam: Boekpresentatie van 'Kwart over Gaza'

12 november 2015 om 19:30

Amsterdam: Boekpresentatie van 'Kwart over Gaza'

Uitgeverij Jurgen Maas en Anja Meulenbelt nodigen u van harte uit voor de boekpresentatie van 'Kwart over Gaza: over zionisme, antisemitisme en islamofobie'.

Programma: -Welkomstwoord door de uitgever -Interview met Anja Meulenbelt door schrijfster Tineke Bennema - Drie tien minutenlezingen door *Roemer van Oordt van Republiek Allochtonië *Berna Toprak gespreksleider van dialoog tussen Turkse en Joodse Nederlanders *Jaap Hamburger van Een Ander Joods Geluid -Korte film over Hajo Meyer door Jacqueline de Bruijn

  • Overhandiging van het eerste exemplaar van 'Kwart over Gaza' aan Chris Tilanus, echtgenote van Hajo Meyer (1924 - 2014)

    -Borrel Over het boek: 'Kwart over Gaza' is een partijdig boek. Anja Meulenbelt neemt het andermaal op voor de Palestijnse zaak. Het ergert haar mateloos dat wie zich in die kwestie kritisch over Israël uitlaat voor antisemiet uitgemaakt wordt. Zij vindt dat Israël zich niet achter het verleden moet verschuilen en aangesproken mag worden op zijn huidige gedrag. Kanttekeningen plaatsen bij het zionisme mag niet alleen, het moet.

    Hoewel haar boek begint in Gaza en ook over Israël gaat, is het werkelijke onderwerp de spanning in de onderlinge verhoudingen in de Lage Landen. Het aanhoudende conflict in het Midden-Oosten wakkert de tegenstellingen hier en in de landen om ons heen aan. Rechts rukt steeds verder op en de islamofobie neemt toe.

    De situatie in Gaza en Europa dwingt Anja Meulenbelt om haar positie te bepalen en stelling te nemen. 'We kunnen niet doen alsof Gaza alleen maar een humanitair probleem is. Alles wat te maken heeft met Palestina is politiek.'

  • Het boek ligt vanaf 12 november in de winkel is ruim 400 pag. en kost 24,95. Ook te bestellen via www.uitgeverijjurgenmaas.nl

    Graag tot 12 november!


Wat?
Amsterdam: Boekpresentatie van 'Kwart over Gaza'
Waar?
Café Belcampo, hannie dankbaarpassage 10, Amsterdam
Wanneer?
12 november 2015 om 19:30

Café Belcampo, hannie dankbaarpassage 10, Amsterdam