up send share facebook twitter linkedin

Utrecht: Hoe Fair is jouw Software?

3 december 2015 om 19:30

Utrecht: Hoe Fair is jouw Software?

Op 3 december organiseert Young & Fair in samenwerking met Fairtrade Utrecht een avond waarin je meer te weten komt over fair trade software. Competa is één van de aanwezige sprekers en zal o.a. vertellen over hoe zij developers in Kenia opleiden. Het Nederlandse bedrijf Competa heeft, in samenwerking met partners uit ontwikkelingslanden zoals Kenia, fair trade software ontwikkeld. De software is fair trade gecertificeerd en afgelopen september op de Nederlandse markt gebracht.

Samen met Fairtrade Europe heeft Competa de “Fairtrade Software Foundation” opgezet, waarbij ze jongeren opleiden tot developer in Kenia. Volgens Competa worden er in Kenia goede software developers opgeleid. Het ontbreekt echter nog aan voldoende kennis over technische- en managementaspecten van grootschalige IT-projecten. Door hier trainingen in te geven, brengt Competa hier in. Lees hier meer over de Fairtrade Software Foundation: http://www.ftsf.eu/

Wil je bij deze avond aanwezig zijn? Vul dan het aanmeldformulier in op onze website en verzeker daarbij je komst! Deelname is gratis.


Wat?
Utrecht: Hoe Fair is jouw Software?
Waar?
Stadhuis, Korte Minrebroederstraat 2, Utrecht
Wanneer?
3 december 2015 om 19:30

Stadhuis, Korte Minrebroederstraat 2, Utrecht