up send share facebook twitter linkedin

Den Haag: Peace of Minds Academy

10 december 2015 om 16:00

Den Haag: Peace of Minds Academy

PAX voor vrede, WO=MEN en Butterfly Works nodigen je uit voor het launch en netwerk event van de Peace of Minds Academy 2015 op 10 december in het Humanity House.

We blikken terug op de vierde editie van de Peace of Minds Academy die ook dit jaar weer werd uitgevoerd in het kader van Women, Peace and Security programma van Oxfam Novib. Tijdens de Peace of Minds Academy onderzoeken dertig studenten hoe Nederlandse consumenten, bedrijven en de politiek hun invloed aan kunnen wenden voor duurzame vrede en gendergelijkheid en ontwerpen zij hiervoor in een co-creatie proces vijf actiegerichte campagnes.

PROGRAMMA EVENT Na een inspirerende keynote over de rol van jonge vrouwen in vreedzaam activisme, pitchen de deelnemers van Peace of Minds de campagnes aan de hand van een prototype. Deze ontwikkelden ze gedurende vier maanden met ondersteuning van PAX, WO=MEN en social innovation studio Butterfly Works. Een jury geeft feedback en beslist met het publiek welke groep een startbudget ontvangt voor de uitvoer van de campagne.

We sluiten af met een netwerkborrel waar deelnemers en publiek met elkaar in gesprek kunnen gaan, bijvoorbeeld over mogelijke samenwerkingen bij uitvoering van de plannen. De toegang is vrij, maar aanmelding is gewenst.

RSVP voor 20 november @ stumpel@paxforpeace.nl o.v.v. 'aanmelding launch event POM'

OVER DE PEACE OF MINDS ACADEMY Tijdens een interdisciplinair co-creatie proces, onderzoeken dertig Nederlandse studenten en young professionals een casestudy op het gebied van vrouwen, vrede en veiligheid en de rol hierin van Nederlandse bedrijven, consumenten en de politiek. Alles komt samen in het doel om een strategie te ontwikkelen waarmee ze anderen in Nederland tot positieve actie voor gendergelijkheid en vrede en veiligheid willen aanzetten.

Thema's van 2015: bloedkolen en palmplantages in Colombia, vrouwen in vredesonderhandelingen in Mali, anti-terrorisme maatregelen en civil society, en kernwapens.

Partners: PAX voor vrede, WO=MEN, Butterfly Works www.peaceofminds.nl | www.facebook.com/peaceofminds.nl


Wat?
Den Haag: Peace of Minds Academy
Waar?
Humanity House, Prinsegracht 8, 2512GA The Hague
Wanneer?
10 december 2015 om 16:00

Humanity House, Prinsegracht 8, 2512GA The Hague