up send share facebook twitter linkedin

Festivalbezoekers helemaal in hun nopjes met fair trade cocaïne

Gepubliceerd op 27 november 2017

Lekker strak gaan op een technofeest is nog nooit zo zorgeloos geweest. Sinds kort is er een Fair trade cocaïnemerk op de markt; puur & eerlijk, biologisch en vers van eigen bodem.

Festivalbezoeker Mark is er ook erg over te spreken: “Ja, het is toch jammer dat de mensen die de cocaïne produceerden die ik lekker zat op te snuiven nu wellicht ter dood zijn veroordeeld. Ja, ergens knaagde dat wel, ja.”

Ook Anne zegt lekker te gaan op deze fair trade variant: “Je tript toch echt veel fijner als je weet dat er geen bloed aan kleeft. Geen kinderarbeid, geen mensen die in de criminaliteit gedwongen worden, geen oerwoud dat voor de productie wordt gekapt, ik zou zeggen: iedereen aan de coke!”

Toch zijn er ook wel kritische geluiden te horen. “Ook in deze scene gaan mensen nu opeens moeilijk doen, willen ze weten waar hun producten vandaan komen en zo. Bij die bananen kan ik me er nog iets bij voorstellen, maar het maakt toch niet uit wat je in je neus stopt?” aldus Kevin.

De mensen in Drenthe zijn er ook minder over te spreken, sommigen zijn al een petitie begonnen tegen de massale bebouwing van cocaplantages rondom Meppel. Dineke: “Je wilt dit spul toch niet in de achtertuin hebben? Laat ze dat lekker produceren in Colombia”.